Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola * 7633 Pécs, Esztergár L. u. 4/1 I/3. * Bszla: 50800104-11089270 °° (72)551-138, (30) 752-1515 berze.nagy@gmail.com

#NoBabel I.: Az ötödik te magad légy! A néptánc és az útkeresés (2018. október 13.)

2018. OKTÓBER 13., SZOMBAT 18.00

Kodály Központ

#NoBabel I.

Az ötödik te magad légy!

A néptánc és az útkeresés

Kodály Zoltán Galántai táncok

Kókai Rezső: Verbunkos-szvit – IV. tétel

Weiner Leó: I. Divertimento 1. Jó alapos csárdás, 2. Rókatánc

Bartók Béla: Román népi táncok

Antonín Dvořák: VIII. Szláv tánc az Op.46-os sorozatból

Házigazda: Bősze Ádám

Vezényel: Vass András

 

Mondd meg a táncod, és megmondom, ki vagy! Igaz lehet ez a kijelentés, vagy számos táncot szerethetünk egyszerre? Nézzük és csodáljuk, netán magunk is műveljük ezeket? A NoBabel idei sorozata nem csupán a különböző korok és stílusok táncait veszi szemügyre és „fülügyre”, de megtanítja a ballábasokat jobblábassá válni, és gondolatban végigtáncol olyan fogalmakon, melyek ma is fontos kérdések a tizenévesek számára.

 

A tánc és a zene szavak nélkül beszél az érintésről, az érintkezésről, önkifejezésről és elköteleződésről. Minden stílusban más, mégis szól hozzánk a maga nyelvén. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen Bősze Ádámmal a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusokkal zenét hallgatni, az életről és a kultúráról beszélgetni. Mert egy nyelvet zenélünk…. Hiszen mi is a tánc azon túl, hogy ritmusra tett helyes lépések sorrendje? A tánc keretet ad a szabadságnak, megtanít bennünket arra, hogy hogyan legyünk önmagunk úgy, hogy együttműködünk, és a saját kreativitásunkat közös élménnyé kovácsoljuk.

 

Rock and roll vagy néptánc? Balett vagy salsa? Keringő vagy körtánc? Mindegy is talán, ha együtt vagyunk egy olyan helyen, ahol fiatalként is komolyan vesznek, és nem akarnak a lábadra lépni…

 

A belépés a 14-18 évesek számára díjmentes!

A koncertek első felében a földszinten csak 14-18 éves korosztály lehet jelen. A második részben, amikor a zenekar játszik és zenét hallgatunk, a karzaton és erkélyen felnőttek is lehetnek, de a beszélgetős első részben nem. Megértésüket köszönjük!

Bővebb információ, jegyvásárlás: PFZ