Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola * 7633 Pécs, Esztergár L. u. 4/1 I/3. * Bszla: 50800104-11089270 °° (72)551-138, (30) 752-1515 berze.nagy@gmail.com

Meseprojekt 11

A 2022/23 tanévben a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola a Nemzeti Tehetség Program pályázatán támogatást nyert MESEPROJEKT 11.: „Földtől az Égig – grafikai átiratok textilre – a Kárpát-medence madárvilágával” című 60 órás tehetséggondozó programjára.

A kézműves tehetségcsoport 10.22-én tanulmányi látogatást tett a Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontba.

A tanulmányi út során az alábbi programok valósultak meg:

– Madarászprogramon vettünk részt az Ős-Dráva Látogatóközpontban. A programon szakember segítségével felfedező útra indultunk a Dráva holtágait övező madárparadicsomba. A Magyar Madártani Egyesület szakemberének közreműködésével a Dráva élővilága tanösvény madárgyűrűző állomásán megismerkedhettünk az ártér jellemző madaraival, a madárgyűrűzés jelentőségével és módszereivel. Megtekintettük a látogatóközpont interaktív kiállítását, ahol a területen jellemző madárhangokat is meghallgathattuk.

– Ebéd után vezetett séta keretében a Gyógynövény- és fűszerkert megtekintésével a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen az állattartó majorig mentünk. A helyszínen a gyerekek a baromfiudvar lakóiról alkothattak tanulmányrajzokat porpasztellel és tűfilccel. Végezetül fotókat készítettünk a madarakról.

A program megvalósítását az NTP és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.