Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola * 7633 Pécs, Esztergár L. u. 4/1 I/3. * Bszla: 50800104-11089270 °° (72)551-138, (30) 752-1515 berze.nagy@gmail.com

Meseprojekt 12 – Szimbiózis 4.

MESEPROJEKT 12: 4 órás élményalapú szülő-diák program Orfűn

A 2023/24-es tanévben a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola a Nemzeti Tehetség Program pályázatán támogatást nyert MESEPROJEKT 12.: Szimbiózis – alkotó szemléletformálás – a Kárpát-medence természeti értékeivel című 60 órás természettudományos fókuszú művészeti tehetséggondozó programjára.

A kézműves tehetségcsoporttal 04.13.-án szombaton 4 órás élményalapú szülő-diák napon vettünk részt, a helyszín az orfűi Medvehagyma Ház volt. 

Az alábbi programelemek valósultak meg:

– A Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesület művészetterápiás foglalkozása. A gyerekek és a szülők színes tintákkal, grafikai eszközök használatával készülő képei lehetőséget adtak a belső világok kivetítésére megmutatására.

– Ismeretbővítő, oktató előadáson vettünk részt a helyi védett növények, jellegzetes növények, madarak, témában, az Ökoturisztikai Látogatóközpont szakembereinek szervezésében. 

– Vezetett családi Erdőfürdőn vettünk részt, ahol a természetre hangolódás után megélhették az összekapcsolódást, összetartozást.  

– Kézműves alkotásként egyedi rovarhotelek és madáretetők készültek.

– A természetben gyűjtött növényeket felhasználva. Biobia „A vadon ízei” műhelyén vettünk részt. Salátákat, kencéket készítettünk. Közben megismertük az ehető vadnövényeket.  A közösen elkészített ételeket elfogyasztottuk.

– Csoportos „záró kör” – Téma: Egységben a Természettel

A reggeltől késő délutánba nyúló program során a szülőktől és a gyerekektől is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, melyek alapján mindenki nagyon jól érezte magát, sok természethez kapcsolódó élménnyel és tudással gyarapodott.

A teljes 60 órás pályázati program megvalósítását az NTP és a Kulturális és Innovációs Minisztérium 2 771 000,- Ft összegben támogatja.

Facebook: Nemzeti Tehetség Program – 1823 (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823)

Instagram: nemzetitehetsegprogram (www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram/)