Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola °° 7633 Pécs, Veress Endre u. 6. °° Bszla: 50800104-11089270 °° +3672/551-138, +3672/551-139 berze.nagy@gmail.com

I. Megyei Népmese-illusztrációs Csapatverseny 2019. szeptember 28-án a CKH-ban

A Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola 2019. szeptember 28-án, szombaton délelőtt rendezi meg I. Megyei Népmese-illusztrációs Csapatversenyét a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.). A vállalkozó kedvű kis piktorok a helyszínen meghallgatott népmesét illusztrálják majd, a fantáziájukból kipattanó ötletet pedig közös festmény formájában készítik el. Az elkészült alkotásokból létrejövő tárlatot a verseny után (14.00 órától) a nagyérdemű is megtekintheti.


Az illusztrációs csapatverseny azonban nem minden. Tartogatunk még mást is a tarsolyunkban! Nyitott műhelyeinkben 11.00 és 16.00 óra között várjuk a nagyközönséget, ahol mézesbábot készítünk, csuhézunk, szövünk és fonunk, egyszerű hangszereket készítünk, a kisebbek pedig népi ügyességi játékokat játszhatnak. Sőt: mindenkit várunk szeretettel a gyermek táncházban is! 

A nap végére egy hatalmas, közös életfát készítünk majd az odalátogató, alkotásba bekapcsolódó felnőttek, gyermekek segítségével, valamint óriás szövőkereten elkészítjük Mese-Szövet-Szőnyegünket is! 

A program ideje alatt megtekinthetik gyermek néptánccsoportjaink, népzenészeink folklórműsorát is – így kapva ízelítőt abból, hogy milyenek is a berzés mindennapok! (Apropó: iskolánkba szeptember végéig még beiratkozhatnak a gyerkőcök! Részletek itt.)

A Néprajzi Múzeum is bekapcsolódik rendezvényünkbe: kincskereső programmal várják majd az érdeklődőket.

Az alkotói versenyről további információ a plakáton olvasható. (Nagy méretben itt érhető el.)

Programunk egyben a Pécsi Tanulófesztivál rendezvénye, társzervezőnk a Civil Közösségek Háza és a JPM Néprajzi Osztály.

Pin It on Pinterest

Share This