Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola; Pécsi Kulturális Központ, 7633 Pécs, Veress Endre u. 6. +3672/551-138, +3672/551-139 berze.nagy@gmail.com

Emléklapot kapott növendékünk a VI. Országos Kerámia és Szobrászat Versenyen Budapesten!

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, diákunk, Nagy Koppány (Illyés-telephely, felkészítő tanár: Hegedüs Éva) előzsűrizés alapján bekerült a VI. Országos Kerámia és Szobrászat Verseny döntősei közé. A versenyt a budapesti Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezte, a döntőre 2019. április 5-6-án került sor Budapesten a szervező iskola épületében.

Koppányt felkészítő tanára, Hegedűs Éva, és nővére kísérte el. A döntő két napja alatt a következő két feladatot (kötelező és szabadon választott) kellett teljesítenie növendékünknek:

  • 2019. április 5., péntek: A helyszínen megismert történet (cím: A vidám tudós laborja) színterét kellett síklapokkal és formákkal megépíteni. (Időkeret: 4x60 perc)
  • 2019. április 6., szombat: A következő témák egyikét kellett szabadon feldolgozni:  megálló – esőház – védelem vagy mobil szerkezetek – jármű – mozgás. A cél a helyszínen adott anyagok felhasználásával (drót, papír, hurkapálca) olyan térbeli konstrukció létrehozása volt, mely kifejezte a fent meghatározott fogalmakat vagy fogalomcsoportok egyikét. (Időkeret: 4 óra)

Koppány korcsoportjában rengetegen mérkőztek meg egymással, a zsűri nehéz helyzetbe került, hiszen nagyon erős volt a mezőny. Ahogyan a zsűri fogalmazott: “Legszívesebben minden döntőst helyezéssel jutalmaznánk!”

Koppány nagyon szépen teljesített, büszkék vagyunk rá! Munkáját emléklappal és emlékéremmel jutalmazta zsűri.

Reméljük, hogy 2 év múlva, a következő versenyen is hírt adhatunk majd Koppány sikereiről!

 

Tantermen kívüli digitális oktatás
Tisztelt Szülők!

Mint arról bizonyára értesültek, a hétfői naptól bizonytalan időre "bezárták" az iskolákat, azaz a járvány terjedésének megállítása okán más oktatási rendben kell a tanévet tovább vinnünk. Ez a rendelet a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskolára - mint köznevelési intézményekre - is kötelező érvényű.

A későbbi teendőinkről, az új oktatási rendről, annak megoldásairól a későbbiekben értesítjük Önöket.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

A Művészeti Iskola pedagógusai és vezetősége

Pin It on Pinterest

Share This