Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola; Pécsi Kulturális Központ, 7633 Pécs, Veress Endre u. 6. +3672/551-138, +3672/551-139 berze.nagy@gmail.com

Díjazott berzés rajzok Brüsszelben és Pécsett!

2018 októberében a pécsi havi-hegyi mandulafa több, mint ezer szavazat előnnyel nyerte meg az Ökotárs Alapítvány által szervezett hazai, az Év Fája 2019-versenyt. Ezzel a győzelemmel a havi-hegyi templom bejárata előtt álló öreg mandulafa szerzett jogot arra, hogy képviselje hazánkat, és megmérettesse magát az Év Európai Fája 2019 versenyen (European tree of the year 2019). Ez az európai megmérettetés olyannyira jól sikerült, hogy azt 2019. március 19-én meg is nyerte (az eredményhirdetés Brüsszelben volt), így városunk ikonikus mandulafája viselheti ez évben e megtisztelő titulust.

Az európai versenybe kerülés apropóján rajzpályázatot (Rajzold le a mandulafát!) hirdetett a JPM Természettudományi Múzeum (Pécs), melyre szép számmal neveztek berzés növendékek is.
Nagy örömmel és büszkén jelentjük, hogy kézműves diákjaink óriási sikert arattak a pályázaton: 3 tanítványunk rajza 1. helyezést ért el (Albrecht Nóra – Jurisics-csoport /felkészítő tanár: Svastics Pálné Bogáthy Zsuzsanna/, Csille Dalma – Szivárvány-csoport /felkészítő tanár: Salamon Ágnes/, Takács Zita – Jurisics-csoport /felkészítő tanár: Svastics Pálné Bogáthy Zsuzsanna/), így az ő alkotásaik képviselték Brüsszelben, a díjátadóval egybekötött kiállításon a nyertes fát, azaz a pécsi havi-hegyi mandulafát.

(A JPM Természettudományi Múzeum Takács Zita rajzával reklámozza az Év Fája versenyhez kapcsolódó rendezvényeket is a továbbiakban.)

  1. március 23-án, szombaton a Pécsi Kulturális Központban kiállításra kerülnek további tanulóink pályamunkái: 
  • Bányai Anna (felkészítő tanár: Berényi Ágnes)  
  • Fontányi Lorina (felkészítő tanár: Salamon Ágnes)  
  • Hengl Gábor (felkészítő tanár: Salamon Ágnes)
  • Józsi Johanna (felkészítő tanár: Berényi Ágnes)
  • Otártics Médi (felkészítő tanár: Svastics Pálné Bogáthy Zsuzsanna)

A szép eredményekhez gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak is!

Tantermen kívüli digitális oktatás
Tisztelt Szülők!

Mint arról bizonyára értesültek, a hétfői naptól bizonytalan időre "bezárták" az iskolákat, azaz a járvány terjedésének megállítása okán más oktatási rendben kell a tanévet tovább vinnünk. Ez a rendelet a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskolára - mint köznevelési intézményekre - is kötelező érvényű.

A későbbi teendőinkről, az új oktatási rendről, annak megoldásairól a későbbiekben értesítjük Önöket.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

A Művészeti Iskola pedagógusai és vezetősége

Pin It on Pinterest

Share This